Love Letters II

Love Letters IIHet begon met het boek Love Letters. Een boek waarin Ursula Doyle romantische brieven van beroemde mannen verzamelde. Het boek bereikte dankzij Sex and the City ongekende hoogtes.

In Love Letters II lees je liefdesbrieven van vrouwen, zoals Josephine Napoleon, Emily Dickinson en Belle van Zuylen. De brieven geven een prachtig zicht op de geschiedenis van de liefde en haar tijdloosheid. De brieven maken duidelijk dat liefde zich niet laat dicteren. Of het zoals toen per post ging of zoals nu per sms.

Bijzonder is hoe de liefdesbrieven je mee terugnemen in de tijd. Ze zetten de geschiedenis in een ander kader. Geven een pracht kijk op het leven toen. De worstelingen met status, leven op het platteland, uitgehuwelijkt worden, eenzaamheid, uitzichtloosheid en mannen die ten strijde trekken.

Toen en nu:

Ondertekening van een brief van de meeste gevierde minnares van koning Karel II rond 1678: ‘Uw meest liefhebbende, gehoorzame, trouwe en nederige dienares E.’

Ondertekening van een sms anno 2014: ‘Xx’

Facebooktwitterpinterestmail